Bamboebergh - Bamboekwekerij

Broekstraat 56
9831 Deurle
Telefoonnummer: 
0478/55 90 25
Categorie: 
tuin
Introductie: 

Na het behalen van het diploma Tuin- en landschapsarchitect specialiseerde Erik Van den Berghe, de zaakvoerder, zich in het kweken van bamboe. Op dat ogenblik was er nog maar weinig bekend over deze groep van planten in onze streken. Door de jaren heen heeft hij een collectie van planten aangelegd in zijn tuin, om zo de eigenschappen van de verschillende soorten bamboe te kunnen bestuderen.

Deze planten zijn ondertussen uitgegroeid tot reuzen met elk hun specifieke kenmerken. Hierdoor kan hij het gebruik van bamboe in het ontwerp en de aanleg van tuinen op een verantwoorde manier toepassen.

 

 

De snelgroeiende populariteit van bamboe is begrijpelijk: bamboe is buitengewoonsierlijk en decoratief. Deze groep van grasachtigen behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld. De onderhoudsvriendelijke plant is in de winter aantrekkelijk groen en kan daarom toegepast worden op verschillende manieren: als haag, bodembedekker, solitair of groep.

In onze kijktuin vind je zo'n 100 verschillende winterharde bamboesoorten. Elke soort wordt gekweekt in de serre. Dit drukke gebeuren vindt plaats in het voorjaar. Eens geworteld worden ze klaargemaakt voor verkoop. Courante soorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Openingsuren: 

Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10uoo tot 17u00.

Tijdens de maand november, december en januari : 13u00 tot 16u00.

Hoofdcategorie: 
Handel